top of page

Sesli ve Resimli Çocuk Kitabı Nedir?

Basılı kitapların seslendirilmesi ve farklı dijital platformlar üzerinden kullanıcılar tarafından dinlenebilecek formatlarda sunulması, sesli kitap olarak tanımlanır. Ancak yalnızca sesten oluşan kitaplar, daha çok yetişkinlere hitap eder. Çocuklar bu tür kitaplardan sıkılabilir. Sesli çocuk kitabı resimler ve animasyonlar ile zenginleştirildiği zaman daha ilgi çekici hale gelir. Sesli ve resimli çocuk kitaplarında bir yandan ses olarak kitap akarken, öte yandan okunan yer ile alakalı resimlerin akışı sağlanır. Bir nevi kitaplar, basit çizgi film formatına sokularak çocuklara sunulur.

Çocuk Kitaplarının İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Çocuk kitaplarının, çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak ve onlara yaşama dair çeşitli mesajları eğlenceli şekilde verebilecek nitelikte olması gerekir. Yeni nesil çocuk kitapları daha çok eğlenerek öğrenmeyi amaçlar. Çocuklara sürekli bir şeyler telkin etmek yerine, kitaplar aracılığıyla verilmek istenilen mesajlar eğlenceli bir şekilde verilebilir. Bu yüzden de çocuk kitapları hazırlanırken yazma kabiliyetinin yanı sıra, çocuk gelişimi ve eğitimi hakkında da bilgi sahibi olunması önem arz eder. 

Çocuk Kitaplarında Resimlendirme Nasıl Olmalıdır?

Sesli Çocuk Kitaplarında Nasıl Bir Dil Kullanılmalıdır?

Nitelikli Çocuk Kitabı Nedir?

Çocukların eğitimlerine olumlu katkı sağlayan, onlara verilmek istenilen mesajları eğlenceli bir şekilde sunan, akıcı, anlaşılır ve bilimsel eğitim ilkelerine uyumlu şekilde hazırlanan kitaplar, nitelikli çocuk kitabı olarak tanımlanır. Yeni nesil çocuk kitapları genellikle bu doğrultuda yayınlanır.

Yeni Nesil Çocuk Kitaplarının Bilişsel Gelişime Katkısı Var mıdır?

Kitaplar, çocukların bilişsel gelişimleri açısından en etkili eğitim materyalleri arasında yer alır. Ancak günümüzde dijitalleşmenin de etkileriyle, basılı kitaplar çocuklar tarafından yeterince ilgi görmüyor. Bu durumda çocukları basılı kitap okumaya zorlamak yerine, mevcut kitapları çağın gerekliliklerine uygun hale getirmek daha doğru olur. Sesli ve resimli çocuk kitapları, bu doğrultuda hazırlanan ve çocukların eğlenerek öğrenebilmelerine katkı sağlayan harika fikirlerdir. Bu sesli ve resimli kitaplar ile çocukların bilişsel gelişimi etkin bir şekilde desteklenir. Aynı zamanda onların okuma alışkanlığı kazanması da sağlanmış olur.

Heypungi Çocuklar İçin Sesli Kitap Uygulaması ve Daha Fazlası

Sesli ve resimli çocuk kitaplarıyla çocuklarının eğitim süreçlerini desteklemek isteyen ebeveynler için, zengin bir kitap altyapısına sahip sesli kitap uygulaması son derece önemli. Heypungi bu doğrultuda ebeveynlerin gönül rahatlığı ile tercih edebilecekleri uygulamalardan biri. Çocukların zihinsel gelişimleri için eğitim uzmanlarının da katkısıyla hazırlanan bu uygulamada çok sayıda sesli ve resimli kitap bulabilmek mümkün. Üstelik Heypungi yalnızca sesli kitaplarla da sınırlı değil. 3-8 yaş aralığındaki çocukların eğitimlerinde kullanılabilecek çok sayıda oyun ve etkinliği uygulamamızda görebilirsiniz. Hemen şimdi tıklayarak uygulamamızı indirip çocuklarınızla kaliteli zaman geçirebilir ve gelişimlerine katkıda bulunabilirsiniz.

Sesli çocuk kitabı hazırlarken kullanılacak dil, çocukların anlama ve öğrenme kabiliyetleri üzerinde etkili olur. Bununla birlikte dilin doğru kullanılması, çocukların zihinsel gelişimlerine de olumlu katkı sağlar. Çocuk kitaplarında eğitici, bilgilendirici ve eğlendirici bir dil kullanılması gerekir. Sürekli telkin eden, ağır kelimelerin yer aldığı cümleler ise bu tür kitaplar için uygun olmaz.

Resimler çocuk kitapları için olmazsa olmaz. Ancak resimli çocuk kitabı hazırlarken, resimlerin de doğru kullanılması gerekir. Doğrudan gerçek resimler kullanmak yerine, çizgi film karakterlerini anımsatan, karikatürize görselleri kullanmak daha doğru olur. Bu sayede içerik çocuğun ilgisini çeker ve çocuğun dikkat gelişimi üzerinde pozitif etki bırakır. Bununla birlikte kullanılacak resmin çocuk eğitimine uygun olması ve çocukları ruhsal veya zihinsel yönden olumsuz etkilemeyecek nitelikte olmasının da göz ardı edilmemesi gerekir.

bottom of page